Žvėriškas J. Valančiūnas įsirašė į „Grizzlies“ rekordų metraščius

JV perrašė klubo rekordą

NBA arenose toliau siautėja lietuvių aukštaūgiai. Pastaroji naktis vėl priklausė Jonui Valančiūnui.

28 metų uteniškis pergalingose rungtynėse ant Memfio „FedExForum“ parketo dar sykį suspindo įspūdingu pasirodymu. Per 34 žaidimo minutes JV surinko 26 taškus, realizavęs net 12 iš 14 mestų dvitaškių, pridėjo 14 atkovotų kamuolių ir 3 blokus, o jo vedami „grizliai“ patiesė „Chicago Bulls“ 101:90.

39 dvigubus dublius sezone jau fiksavęs J. Valančiūnas žaidžia geriausią sezoną karjeroje ir su 12,7 atkovoto kamuolio per rungtynes yra trečias geriausias kovotojas NBA lygoje dėl atšokusių kamuolių. Už Joną geriau dėl kamuolių visoje stipriausioje paaulio krepšinio lygoje kovoja vos dvi personos – „Utah Jazz“ prancūzas Rudy Gobertas ir „Atlanta Hawks“ milžinas Clintas Capela.

Vis dėlto, praėjusi naktis dar išsiskyrė ir tuo, jog vidurio puolėjas iš Lietuvos perrašė vieną „Memphis Grizzlies“ klubo rekordą. Dvigubas dublis mače su Čikaga buvo 15 paeiliui, o prieš tai „grizlių“ klubo istorijoje ilgiausią 14 dvigubų dublių serija yra fiksavęs tik Zachas Randolphas, tai padaręs dar 2011 metais.

„Memphis Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 26, Dillonas Brooksas 17, Graysonas Allenas 14, Ja Morantas 13.

„Chicago Bulls“: Zachas LaVine'as 21, Thaddeusas Youngas 20, Danielis Theisas 18, Nikola Vučevičius 17.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts