„El Clasico“ derbyje pergalę šventė Madridas

„Real" palaužė „Barca"

30-asis šių metų Ispanijos „Primera“ lygas turas pritraukė ne tik Pirėnų, bet ir viso pasaulio futbolo gerbėjų dėmesį. Kaip kas kartą, kuomet ragus suremia istoriniai Ispanijos pirmenybių flagmanai – Madrido „Real“ ir „Barcelona“.

Šįsyk iniciatyva viso mačo metu priklausė namuose rungtyniavusiam karališkajam klubui, kuris įveikę katalonų grandą 2:1.

Pirmasis įvartis krito gana anksti – jau 13-ąją susitikimo minutę pasižymėjo „Real“ puolėjas Karimas Benzema, technišku smūgiu kulnu nuginklavęs „barca“ vartų sargą vokietį Marcą-Andre ter Stegeną.

Pirmam kėliniui persivertus į antrąją pusę, 28-ąją minutę skirtumą iki 2:0 padidino baudos smūgį realizavęs ir savo tautietį katalonų klubo vartuose dar sykį pergudravęs Toni Kroosas.

„Barcelona“ suaktyvino veiksmus ir jau po pertraukos, 60-ąją minutę skirtumą sušvelnino svečių gynėjas Oscaras Mindueza, „uždaręs“ skersą Jordi Albos perdavimą.

90-ąją minutę priešais save raodoną kortelę išvydo „Real“ atraminis saugas Luisas Casemiro, tačiau tai nepagelbėjo katalonams, siekusiems išlyginti rezultatą.

Po šios pergalės su 66 taškais „Real“ pasivijo Madrido „Atletico“ ir dabar pirmauja Ispanijos čempionate dėl geresnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio. Tiesa, jų varžovai iš Madrido yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. Tuo tarpu 65 taškus turinti „Barca“ rikiuojasi trečia.

Akivaizdu, kad kova dėl čempiono titulo šiemet Ispanijoje bus labai atkakli.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts