V. Andriuškevičius baigia profesionalaus futbolininko karjerą

Netikėtai karjerą baigė V. Andriuškevičius

Lietuvos futbolininkas Vytautas Andriuškevičius, praeityje ne sykį gynęs ir nacionalinės rinktinės garbę, nusprendė kabinti sportbačius ant vinies.

To priežastis, pasak trisdešimtmečio kairiojo krašto gynėjo, yra varginančios ir nuolat besikartojančios smulkios traumos, dėl kurių jis jaučiasi stadionuose nebegalįs pademonstruoti viso savo potencialo. Prie tokie sprendimo, anot jo, dar prisidėjo ir Covid-19 pandemija, sulėtinusi futbolo gyvenimą ir su juo susijusius reikalus.

Per savo karjerą alytiškis vilkėjo Lietuvos, Kazachstano, Lenkijos, Švedijos, JAV bei Nyderlandų ekipų aprangas. Ryškiausi klubai karjeroje – tuo metu pakiliai atrodęs Kauno FBK „Kaunas“, Gdansko „Lechia“ Lenkijoje, Stokholmo „Djurgardens“ Švedijoje, Leuvardeno „Cambuur“ Nyderlanduose.

Paskutinius karjeros metus V. Andriuškevičius leido Kazachstane, kur gynė „Tobol“ ir „Kyzilžar“ klubų garbę.

Vis dėlto, plačiosioms Lietuvos futbolo mėgėjų masėms labiausiai įsiminė šio gynėjo tikslus smūgis galva į Rui Patricio ginamus vartus 2019 metų rudenį mače Vilniuje su Portugalija. Tiesa, tuomet 3 Christiano Ronaldo pelnyti įvarčiai lietuvių nuo nesėkmės neišgelbėjo – Europos čempionai triumfavo 4:1.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts