Beveik 3 valandas trukusioje kovoje – netikėtas R.Berankio triumfas

Ričardas Berankis pasiekė netikėtą pergalę

Pirmadienį Marbeljoje vykstančiame „ATP 250“ serijos „AnyTech 365 Andalucia Open“ turnyre Ričardas Berankis (ATP-88) pirmo etapo kovoje susitiko su prancūzu Lucasu Pouille (ATP-84) ir pasiekė sunkią bei netikėtą pergalę.

Kova vyko ant lietuvio labiausiai nemėgstamos grunto dangos ir truko beveik tris valandas, tačiau geriau mačo pabaigą sužaidęs Lietuvos tenisininkas rezultatu 6:4, 6:7 (5:7), 7:5 palaužė 27-erių prancūzą. Verta paminėti tai, jog Lucasas Pouille praeityje rikiavosi 10-oje ATP pasaulio reitingo vietoje.

Ši netikėta ir reta pergalė lietuviui garantavo 20 ATP vienetų reitingo taškų ir 5460 eurų, o prancūzas už pralaimėtą susitikimą savo ruožtu pelnė 10 ATP reitingo taškų bei liko be piniginio prizo.

Antrajame turnyro rate R.Berankis susitiks su Albertu Ramosu. Pastarasis tenisininkas šiuo metu ATP reitinge užima 47 vietą ir yra laikomas absoliučiu kitos kovos favoritu. Taip pat 30-metis Lietuvos tenisininkas antradienį kartu su Artiomu Sitaku iš Naujosios Zelandijos startuos dvejetų varžybose, kur susitiks su meksikiečiais Santiago Gonzalezu ir MIgueliu Angeliu Reyesu-Varela.

Bendrą „ATP 250“ serijos vyrų teniso turnyro Marbeljoje prizinį fondą sudaro 408,8 tūkstančiai eurų.

(Komentarai rašomi puslapio svečių Intensedebate platformoje. Įžeidžiančius ir draudžiamus komentarus periodiškai šaliname. Praneškite raportais apie pažeidimus, pašalinsime per 7d.)
Related Posts